Lene Hansson Academy

 instagram  facebook

Syre/base balancen

​For at opretholde din sundhed og dermed skabe vejen til et vægttab der holder, er det vigtigt, at du respekterer blodets pH-balance, som er 7,365. Det er lige så vigtigt at overholde pH-balancen, som det er, at holde din krops temperatur på de 37 grader der skal til, for at den fungerer optimalt. Har du feber, kan kroppen tolerere det i en tid. Herefter kan det gå ud over kroppens funktioner, og der kan opstå svære skader i cellerne.


Overholder du din indvendige pH-værdi, forbliver du rask. I en sund krop bor en sund sjæl, for krop og hoved kan ikke ”adskilles”. Er du syg i kroppen, påvirker det også din mentale tilstand, f.eks. kan en syg krop også hurtigt blive til en overvægtig krop – og omvendt.

Spis helst en kost der indeholder ca. 2/3 del basiske fødevarer og kun 1/3 del syredannende. Når du anretter din tallerken med mad, så sørg for, at kødet eller fisken - altså det bastante - kun fylder 1/3 del. Resten skal være grøntsager og salat. Er du mere sulten, tager du igen efter samme princip, indtil du er mæt. For at tjekke at du spiser en balanceret kost, så prøv at skrive ned, hvad du spiser og drikker en hel uge. Sæt derefter røde cirkler om det der er syredannende, og grønne cirkler om det der er basedannende. Tæl hvor mange røde kontra grønne cirkler du har lavet. Du kan herefter tydeligt se, hvad du får mest af. Typisk er det desværre det syredannende, der er det dominerende. Det ideelle forhold er, at du har mindst dobbelt så mange grønne cirkler som røde. Overholder du blodets pH-værdi, giver du din krop bedre betingelser for at holde sig sund og vital.

Basedannende er

  • Frugt (rå)
  • Grøntsager (rå og varmebehandlede)
  • Kartofler (alle slags)
  • Mandler
  • Paranødder
  • Urter, salat, spirer og avocado
  • Syrnede mejeriprodukter (f.eks. surmælk, kærnemælk, yogurt naturel, cultura, ymer m.m.)
  • Urtete, friskpresset juice
  • Motion ilter kroppen og frigør syre

Syredannende er:

  • Kød (kalv, okse, svin)
  • Fisk, skaldyr
  • Fjerkræ, æg
  • Mejeriprodukter (mælk, smør, ost, fløde)
  • Kornprodukter (mel, brød, pasta, spaghetti, kiks, knækbrød m.m.)
  • Alkohol, kaffe, te, sodavand, vin, saft fra karton og flaske
  • Slik, is, chokolade, pizza
  • Tobak, stress, medicin
  • Sojaprodukter

Kontakt Lene Hansson

+45 7025 8800

Find centeret

WELLNESS CENTER

Holbergsgade 24, 1057 København K.

,

Google kort

,

Kompetencer

Facebook

Følg min profil

fb_3Følg med på Facebook